29879712786_be0836215a_o.jpg
 

Presentator | Moderator

 
 

Ieder evenement verlangt zijn eigen aanpak. Een belangrijk aspect van mijn werk als presentator is dan ook het meedenken over de (creatieve) invulling van een project of bijeenkomst.  Of het nu gaat om een zakelijke conferentie, een feestelijk evenement, een debatavond of televisieprogramma; ik zit graag samen aan tafel om toe te werken naar een geslaagd en origineel eindproduct. Benieuwd hoe zo'n samenwerking gaat? Bekijk onderstaande video voor een impressie.

 

Portfolio

Op vijftienjarige leeftijd, als ambassadrice van het stadsdeel Amsterdam-Noord, kwam Amber in aanraking met public speaking. In de volgende jaren heeft zij veel groot- en kleinschalige evenementen gedragen. Ook doorliep Amber het opleidingstraject voor talentvolle jonge tv makers de 'BNNVARA Academy' en deed zij aansluitend een master Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam. Zodoende heeft zij zich ontwikkeld tot een professionele en inhoudelijk sterke presentator die voor veel uiteenlopende evenementen inzetbaar is. Momenteel werkt Amber als regisseur en presentator voor het consumentenprogramma Kassa van omroep BNN-VARA en is zij co-founder van de journalisteke startup The Playwall. Ter illustratie van haar werk als presentator volgt hieronder een greep uit haar portfolio:

Journalistiek
In januari 2016 modereert Amber een evenement voor het wereldbekende science & technology platform TED. Zij interviewt hier ontwerpers, ondernemers en wetenschappers op het gebied van sustainability, human rights, healthcare en privacy & big data.

In 2016, 2017 en 2018 is Amber dagvoorzitter voor 'Het Festival van de Journalistiek': een jaarlijks terugkerend evenement voor (aspirant) journalisten en mediamakers gehouden in Nieuwspoort - Den Haag. Hier interviewt zij onder andere Eva Jinek, Dionne Stax en Annechien Steenhuizen. In 2017 en 2018 modereert Amber het middagprogramma van de prestigieuze journalistieke prijs 'De Tegel'. In dit inhoudelijke programma wordt het huidige medialandschap op de snijtafel gelegd aan de hand van speeches en panelgesprekken. In diezelfde lijn is Amber dagvoorzitter van 'De Nationale Uitgeefdag 2016' en de ‘Mag Inspiration Day 2018’ waar zij verscheidene (internationale) topbestuurders uit de mediasector interviewt over uitgeven in een digitaal tijdperk.

Ook is Amber dagvoorzitter van de maandelijkse talkshow Worldtalks, georganiseerd door Amsterdam & Co en de Stadsschouwburg Amsterdam. In dit programma staan de thema's duurzaamheid, internationalisering, leefbaarheid, diversiteit en inclusiviteit centraal.

Sport & Corporates
In 2014 presenteert Amber op het hoofdpodium van het WK Hockey (Den Haag). Hiervoor houdt zij interviews met ambassadeurs van deelnemende landen en draagt ze het voortouw bij de huldiging van beide Nederlandse elftallen. In 2015 modereert Amber ook de ceremoniële opening van het WK Beachvolleybal in de stadsschouwburg Den Haag. Voor dit evenement kondigt zij onder andere de koning aan en interviewt zij verscheidene beleidsmakers en burgermeesters. Tijdens deze sportevenementen leidt Amber tevens een educatief programma waar dagelijks duizend kinderen aan deelnemen.

In 2016 presenteert Amber het jaarlijkse Great Place to Work event in de Philharmonie Haarlem; een feestelijk gala waar awards worden uitgereikt aan MKB-ers en multinationals die uitblinken in werkgeverschap.  Zie de video hieronder voor een impressie. In 2017 host Amber het jaarlijkse Meet Magento: een geliefd event omtrent E-commerce met circa duizend genodigden. Ook presenteert Amber evenementen voor Booking.com, Intratuin, SYOSS hairstyling, Aquafresh, Verwije Mungria Vastgoed en grootinvesteerder Bouwinvest.

Cultuur
Tot slot heeft Amber in het verleden veel concerten en muzikale bijeenkomsten gehost. Zoals het bekende jaarlijkse Spiegelgrachtconcert op de Keizersgracht, de grootste talentenjacht voor jonge creatieven in Nederland genaamd 'Kunstbende', het Amsterdamse Noorderparkfestival en de muzikale programmering bij de jaarlijkse Dam tot Dam loop.

Meer weten? Stuur gerust een email.

Onderstaande beelden zijn gemaakt door: 
Annemieke van der Togt  (1), Herre Vermeer Fotografie (2, 7), Sebastiaan ter Burg (2, 3), Rik Dijkhoff - Univate (4, 5), Harrold van de Kamp (6), Ronald Hoogendoorn (8, 9, 10), Tony Perez (11, 12) Amsterdam Fashion TV (13)